* RYBY Z GRILLA *
INFO
- posiłek: obiad, kolacja
- gatunek: grill
- mięso: tak (ryba)
- ilość porcji: 2
- kalorie w całości: w zależności od gatunku ryby
- czas przygotowania: 10 min.
- czas grillowania: w zależności od gatunku i wielkości ryby
A. Łosoś z grilla
SKŁADNIKI
SKŁADNIKI
- dzwonka łososia (ok. 500 g)
- cytryna kilka plasterków
- natka pietruszki i koperek kilka gałązek
- oliwa w spray'u
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE
- Dzwonka łososia posolić i popieprzyć.
- Ułożyć na folii aluminiowej natkę pietruszki, koperek i plasterki cytryny.
- Łososia ułożyć na dodatkach (każdy kawałek na osobnej folii).
- Na łososiu ułożyć natkę pietruszki, koperek i plasterki cytryny. Zawinąć całość w folię.
- Marynować minimum 1 godz.
- Piec bezpośrednio na grillu.
B. Pstrąg z grilla
SKŁADNIKI
SKŁADNIKI
- 2 całe, wypatroszone pstrągi (ok. 500 g)
- cytryna kilka plasterków
- natka pietruszki i koperek kilka gałązek
- masło
- oliwa w spray'u
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE
- Pstrągi posolić i popieprzyć z zewnątrz i wewnątrz.
- Do środka ryb włożyć natkę pietruszki, koperek, masło i plasterki cytryny.
- Pstrągi spryskać z zewnątrz oliwą.
- Marynować minimum 1 godz.
- Piec bezpośrednio na grillu, w specjalnych uchwytach do ryb lub w folii aluminiowej.
* SMACZNEGO *
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz