click me click meclick meclick meclick meclick meclick me

środa, 4 maja 2011

Dania z grilla 1

Długi weekend majowy skończył się śniegiem, ale zanim zaczęło padać sezon grillowy udało się otworzyć:). Dziś w części 1:

* RYBY Z GRILLA *
INFO
  • posiłek: obiad, kolacja
  • gatunek: grill
  • mięso: tak (ryba)
  • ilość porcji: 2
  • kalorie w całości: w zależności od gatunku ryby
  • czas przygotowania: 10 min.
  • czas grillowania: w zależności od gatunku i wielkości ryby
A. Łosoś z grilla
SKŁADNIKI
  • dzwonka łososia (ok. 500 g)
  • cytryna kilka plasterków
  • natka pietruszki i koperek kilka gałązek
  • oliwa w spray'u
  • sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE
  1. Dzwonka łososia posolić i popieprzyć.
  2. Ułożyć na folii aluminiowej natkę pietruszki, koperek i plasterki cytryny.
  3. Łososia ułożyć na dodatkach (każdy kawałek na osobnej folii).
  4. Na łososiu ułożyć natkę pietruszki, koperek i plasterki cytryny. Zawinąć całość w folię.
  5. Marynować minimum 1 godz.
  6. Piec bezpośrednio na grillu.
B. Pstrąg z grilla 
SKŁADNIKI
  • 2 całe, wypatroszone pstrągi (ok. 500 g)
  • cytryna kilka plasterków
  • natka pietruszki i koperek kilka gałązek
  • masło
  • oliwa w spray'u
  • sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE
  1. Pstrągi posolić i popieprzyć z zewnątrz i wewnątrz.
  2. Do środka ryb włożyć natkę pietruszki, koperek, masło i plasterki cytryny.
  3. Pstrągi spryskać z zewnątrz oliwą.
  4. Marynować minimum 1 godz.
  5. Piec bezpośrednio na grillu, w specjalnych uchwytach do ryb lub w folii aluminiowej.

 * SMACZNEGO *

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz