click me click meclick meclick meclick meclick meclick me

niedziela, 10 kwietnia 2011

Surówka z czerwonej kapusty

Kiedy w dzieciństwie na obiad Mama podawała rybę, to zawsze towarzyszyła jej (rybie, nie Mamie) surówka z czerwonej kapusty. Także ja, kiedy przygotowuję rybny obiad, robię tę surówkę.

* SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY *
INFO
  • posiłek: obiad
  • gatunek: surówka
  • mięso: nie
  • ilość porcji: 2
  • kalorie w całości: ok. 280 kcal
  • czas przygotowania: 10 min. + 20 min. czekania
SKŁADNIKI
  • kapusta czerwona 200 g
  • cebula 20 g
  • sok z połowy cytryny
  • majonez 25 ml
  • cukier i sól szczypta
PRZYGOTOWANIE
  1. Kapustę pokroić w paseczki.
  2. Cebulę pokroić w kosteczkę.
  3. Wymieszać warzywa.
  4. Dodać szczyptę soli i cukru.
  5. Zalać sokiem z cytryny.
  6. Wymieszać i odstawić do lodówki na minimum 20 min.
  7. Dołożyć majonez, wymieszać i podawać.
* SMACZNEGO *
fotka z dnia 30.12.2011r.

fotka oryginalna z 10.04.2011r.

2 komentarze:

  1. A ja nie mogę teraz kapuchy bo wzdyma mnie i dzidziusia,a ty tak kusisz!

    OdpowiedzUsuń
  2. jak skończysz karmić, to obiecuję, że Ci zrobię taką kapustkę:)

    OdpowiedzUsuń