RANKING HAMBURGERÓW
- mięso:
- wołowe (udziec) 100%
- przyprawy:
- pieprz
- sól
- mięta suszona
- gałka muszkatołowa świeżo starta
- ocena:
- 9/10
- uzasadnienie:
- idealnie wyczuwalna nuta mięty podkręcona w tle gałką muszkatołową
- mięso:
- wołowe (łata) 100%
- przyprawy:
- pieprz
- sól
- mięta suszona
- ocena:
- 9/10
- uzasadnienie:
- idealnie wyczuwalna nuta mięty, podkreślająca smak wołowiny
III
prosty |
- mięso:
- wołowe (udziec) 100%
- przyprawy:
- pieprz
- sól
- ocena:
- 9/10
- uzasadnienie:
- proste, prawie idealne, wymaga wyrazistych dodatków
- mięso:
- wołowe (udziec) 100%
- przyprawy:
- sól
- harissa marokańska
- ocena:
- 8/10
- uzasadnienie:
- zdecydowany smak, lekko orientalny; brak lekkości, którą daje mięta w wersji 5 i 7
V
z papryką ostrą i słodką |
- mięso:
- wołowe (udziec) 100%
- przyprawy:
- papryka słodka
- papryka ostra
- sól
- ocena:
- 6/10
- uzasadnienie:
- wolimy "ostrość pieprzu" niż "ostrość papryki"
z lubczykiem |
- mięso:
- wołowe (łata) 100%
- przyprawy:
- pieprz
- sól
- lubczyk
- ocena:
- 6/10
- uzasadnienie:
- lubczyk był mało wyczuwalny
VII
z kuminem |
- mięso:
- wołowe (udziec) 100%
- przyprawy:
- pieprz
- sól
- kmin rzymski mielony (kumin)
- ocena:
- 5/10
- uzasadnienie:
- smak kuminu "razi" w tym zestawie dodatków
- mięso:
- wołowe (udziec) 100%
- przyprawy:
- pieprz
- sól
- majeranek
- ocena:
- 3/10
- uzasadnienie:
- smak majeranku nie pasuje nam do wyobrażenia o idealnym hamburgerze
LISTA DODATKÓW
- bułka:
- ciabattka
- oliwa smakowa (chilli, czosnkowa) do skropienia
- grillowana z obu stron
- sosy
- ketchup pikantny
- majonez
- piklowane chilli
- warzywa świeże
- sałata masłowa
- sałata rzymska
- kapusta pekińska
- rukola
- bazylia
- ogórek
- pomidor
- cebula zwykła
- cebula czerwona
- cebula cukrowa
- papryka
- warzywa konserwowe
- ogórki konserwowe
- marynowane cebulki
- sery
- ser żółty
- mozarella
- ser z białą pleśnią (camembert, brie)
- ser z niebieską pleśnią (gorgonzola)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz