* MARYNOWANE BURACZKI *
INFO
- posiłek: śniadanie, drugie śniadanie, obiad, kolacja
- gatunek: sałatka
- mięso: nie
- ilość porcji (moja wersja): 2 - 3
- kalorie w całości (moja wersja): 110 kcal
- czas przygotowania: 5 min. + minimum 2 godz. marynowania (+ czas gotowania buraków)
SKŁADNIKI
- ugotowane buraki 200 g (1 duża sztuka) - gotowanie buraków TU
- cebula 60 g (0,5 szt.)
- ocet jabłkowy 25 ml
- sól, cukier
PRZYGOTOWANIE
- Ugotowane i obrane buraki pokroić w średniej wielkości kostkę.
- Cebulę pokroić w drobną kostkę.
- Buraki i cebulę wymieszać w misce.
- Do warzyw dodać sól, cukier i ocet. Dobrze wymieszać.
- Wstawić do lodówki na minimum 2 godziny.
lubię takie buraczki... :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię buraczki, tylko wolę gdy są tarte na dużych oczkach, niż gdy są krojone w kostkę :)
OdpowiedzUsuńnic nie stoi na przeszkodzie, aby w tym przepisie buraczki były starte :) Zapraszam również do obejrzenia trzech poprzednich postów, tam buraczki są tarte :)
UsuńZrobiłam z tartymi buraczkami i było bardzo smaczne :)
OdpowiedzUsuńCieszę się, że Ci smakowały. Ja do nich też wrócę w tym tygodniu :)
Usuń