Pierogi z mięsem to typowe polskie danie. Dodatek piklowanego czosnku pozwala wyczarować polskie pierogi z mięsem z nutką Indii w tle.
* PIEROGI Z MIĘSEM - FARSZ INDYJSKI*
INFO
- posiłek: obiad
- gatunek: pierogi
- mięso: tak
- ilość: 60 - 70 szt.
- kalorie w całości: ???
- czas przygotowania farszu: 30 min.
- czas przygotowania pierogów: 2 godz. (przepis na ciasto na pierogi umieściłam TUTAJ)
- czas gotowania: porcjami po 3 - 5 min. od momentu wypłynięcia
SKŁADNIKI
- gotowane mięso wołowe 150 g
- gotowane mięso z kurczaka 100 g
- cebula 1 szt. (150 g)
- piklowany czosnek 120 g (TAKI)
- gotowana marchewka 100 g
- gotowany seler 70 g
- gotowana pietruszka 70 g
- tłuszcz do smażenia
PRZYGOTOWANIE
- Mięso wołowe i z kurczaka drobno pokroić lub zmielić.
- Gotowaną marchewkę, pietruszkę i seler drobno pokroić lub zmielić.
- Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni, aż do zeszklenia.
- Mięso i warzywa połączyć w misce.
- Dodać pikle czosnkowe i dokładnie wymieszać.
- Nakładać farsz na wykrojone krążki ciasta i dalej postępować według instrukcji lepienia i gotowania pierogów STĄD.
* SMACZNEGO *
POMOCNICZE INFORMACJE
- Do wszystkich farszy z gotowanego mięsa wykorzystuję mięso i warzywa, na których gotowałam rosół.
- Użycie do farszu mięsa z piersi kurczaka spowoduje, że farsz będzie bardziej suchy. Osobiście nie polecam...
- To właśnie piklowany czosnek nadaje ostrość i charakterystyczny smak temu farszowi.
- Farsz można wykorzystać też do naleśników z mięsem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz