W pierś z kurczaka można zawinąć wiele różnych rzeczy. Wersja z zeszłego tygodnia zawiera głównie kapustę pekińską.
* ZAWIJASKI Z KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ *
INFO
- posiłek: obiad
- gatunek: nadziewane kotlety
- mięso: tak
- ilość porcji: 2
- kalorie w całości: ok. ??? kcal
- czas przygotowania: 20 min.
- czas smażenia: 10 - 15 min.
SKŁADNIKI
- pierś z kurczaka 1 szt.
- surówko-nadzienie z kapusty pekińskiej
- musztarda
- jajko
- mąka
- bułka tarta
- olej
PRZYGOTOWANIE
- Pierś z kurczaka oczyścić.
- Szerokim nożem przekroić piersi z kurczaka na pół wzdłuż, aby otrzymać 4 płaskie kotlety.
- Delikatnie rozbić kotlety tłuczkiem do mięsa.
- Każdy kotlet posmarować z jednej strony musztardą.
- Na kotlety położyć nadzienie i ściśle je zawinąć.
- Zawijaski spanierować w mące, jajku i bułce tartej.
- Smażyć kotlety na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
nie robiłam nigdy zawijasków z kurczaka :) jedyne moje doświadczenia to schab i karkówka. trzeba nadrobić kiedyś zaległości :) wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuństaram się ;) teraz zabieram się za wrzucanie kolejnego wpisu ;) wczoraj robiłam conchiglioni ,zapraszam za chwilę ;D
OdpowiedzUsuńzamieszczaj raz dwa :) to chyba sama przyjemność :) to mi z lenistwa nie chce mi się wstać z kanapy i posprzątać w kuchni :P
OdpowiedzUsuńJa już jadłam z różnymi farszami ale z kapustą nigdy.Trzeba kiedyś spróbować :-) Apetyczne :-) Miłego dnia :-)))
OdpowiedzUsuń