Kuchnie świata

Kuchnia polska
babka ziemniaczana z gotowanych ziemniaków
barszcz ukraiński 
botwinka - zupa
bułeczki drożdżowe z nadzieniem żurawinowo-gruszkowo-miodowym
chłodzaca surówka
ciasto na pierogi  
czarny gulasz wieprzowy z grzybami leśnymi
duszona młoda kapusta - przepis podstawowy
duszona młoda kapusta - wersja pomidorowa
duszona młoda kapusta z makaronem
fasolka po bretońsku
galareta z nóżek wieprzowych
gotowane buraki
grochówka
gulasz wieprzowy
jabłka duszone z cynamonem i wanilią
kaczka w majeranku pieczona z jabłkiem i żurawiną
kapuśniak z czerwonej kapusty
kapuśniak z kiszonej kapusty
kapuśniak z młodej kapusty 
klopsiki wieprzowe w sosie koperkowym
kluski kładzione
kopytka
kotlety mielone
kotlety zakarpackie - Mazury
krem z buraków pieczonych
królik w śmietanie z cytryną i koperkiem
krupnik z kaszy jęczmiennej
krupnik z pęczaku
kulebiak z kapustą i grzybami
kulebiak z mięsem
kurczak pieczony z jabłkiem
leniwe
makaron z kapustą i grzybami
makaron z twarogiem i truskawkami
marchewka z groszkiem
marynowane buraczki
oberiba (zupa z kalarepy)  - Śląsk
omlet biszkoptowy
ozorki wołowe
pasta z wędzonej makreli
pasta z wędzonej makreli i czerwonej soczewicy 
pierogi ruskie - farsz
pierogi z kapustą i grzybami - farsz
pierogi z miesem - farsz indyjski
placuszki z twarogiem 
podpłomyki
polsko-egzotyczna surówka witaminowa
potrawka z gotowanego mięsa z powidłami
risotto - wersja polska
rosół - przepis podstawowy
rosół jesienny grzybowo-owocowy
rosół jesienny z dynią, żurawiną i grzybami
rosół letni na ostro
rosół wiosenny
rosół zimowy korzenny
rosół z kaczki
rosół z pieczonej kaczki
sałamacha
sos chrzanowy
sos śmietanowy (do zapiekania) 
Kuchnia rosyjska